Egy bekiabáló troll verseny közben szívatta meg a golf világelitjét

sport
2016 szeptember 30., 07:37
comments 46

2016. szeptember 29-ét a Félpályáról Háttal Bármikor Belövők és Egyéb Spotrollok Napjává kéne nyilvánítani. Ezen a napon aratta ugyanis óriási győzelmét a beszólós David Johson néző a Ryder kupán.

A Ryder Cup patinás golfesemény: az Egyesült Államok és Európa válogatottja kétévente csap össze egymással 1927 óta A kupa annyira elit intézmény, hogy extrém hóbortként megengedheti magának, hogy egy fillért se fizessen a versenyzőknek, mégis minden sztár lelkesen jön játszani. Itt, a 2016-os versenyen, helyileg a Minnestota állambeli Chaska golfpályáján történt meg tegnap a kommentelés- és trollkodástörténeti esemény.

A nyolcadik lyuknál járt éppen az európai csapat négy nagymenője, Rory McIlroy, Justin Rose, Henrik Stenson és Andy Sullivan. A négy golfozó egymás után rontott el egy nem egészen négyméteres gurítást.

Ekkor támadt fel a fotelkommentelő David Johnson amerikai golfrajongóban, aki nagy levegőt vett, és odakiabált a brit Justin Rose-nak, a riói olimpia bajnokának, hogy

Nem tudod megcsinálni az ütést! Pedig még nekem is menne.

Igen, mindössze ennyit. Nem tűnik valami vérbő köteledésnek, a frusztrált négyes másik tagja, Henrik Stenson, a British Open idei nyertese mégis úgy bepipult ennyitől, hogy kikiabált a szurkolónak:

Tényleg menne?

Majd behívta a trollt a pályára, hogy tessék, gyere haver, mutasd meg, mit tudsz.

Johnson be is ment, megkapta Sullivan ütőjét, miközben Justin Rose kibányászott egy százdollárost a tárcájából és letette a fűre a labda mellé. Mindezt egy fél földgolyón közvetített golfverseny közepén! A fotel- vagyis lelátószakértő pedig odaállt, és ellentmondást nem tűrő lendülettel begurította a labdát a lyukba.

Íme a Bajnok ütése, majd az ünneplés. Johnson mestertrollhoz méltóan egy pillanatra úgy tett, mint aki visszautasítja a százast, aztán eltette. Igazi bajnokról van egyébként szó tényleg, az esemény után ugyanis, amikor megkérdezték, hogyan volt képes ilyen higgadt maradni az extrém körülmények között, így idézte föl a mesteri ütést:

Becsuktak a szemem, nyeltem egy nagyot és megütöttem. Erre pont bement.

Az eset közelről:

link Forrás

És távolabbról:

link Forrás

(via
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.