ENSZ: Legalább 15 civilt megölt egy amerikai drón

háború
2016 szeptember 30., 07:27
comments 125

Az ENSZ független vizsgálatot kezdeményezett, mert szerdán egy amerikai drón legalább 15 civilt megölt és 13-at megsebesített Afganisztánban.

Az USA azt állítja, hogy az Iszlám Állam támaszpontját támadták. Az ENSZ afganisztáni missziója szerint valóban megöltek radikális fegyvereseket is, de az áldozatok között van egy tanár, több diák és egy kormánypárti család is.

Szemtanúk szerint a civil áldozatok azért gyűltek össze, hogy egy mekkai zarándoklatról hazatérő idős embert üdvözöljenek.

Az USA katonai parancsnoksága szerint további vizsgálatokra van szükség, hogy kiderüljön, mi történt. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.