Eszméletlenre verték a menekültbarát német polgármestert

külföld
2016 szeptember 30., 14:24
comments 61

Xenofób indítékot feltételez a német rendőrség a németországi Oersdorf polgármestere elleni támadás mögött. A Joachim Krebschullt, a Schleswig-Holstein tartományban található település polgármesterét egy husánggal verték fejbe csütörtökön.

A rendőrség arra alapozta a gyanúját, hogy a 61 éves polgármester hónapok óta névtelen fenyegető leveleket kap, mert azt tervezte, hogy a településen házakat épít, amikbe menekülteket költöztethetnek be.

A polgármestert egy, a tervről szóló lakossági fórumon támadták meg, és ugyan 6 rendőr is ott volt a fórumon, Krebschullt épp akkor ütötték le, amikor egyedül visszament az autójához. A támadó kiléte ezért ismeretlen.

A fenyegetések miatt viszont a rendőrségnek az a gyanúja, hogy szélsőjobboldali, idegenellenes csoportok állhatnak a merénylet mögött, de azt mondják, egyelőre nem akarnak semmilyen lehetőséget kizárni. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.