Keressük az ország legérdekesebb napelemes rendszerét! (Vigyázat, nyeremény!)

2016 szeptember 30., 10:54

A Verde előző pályázatán szép, mondhatni romantikus napelemes rendszerekről vártunk fotókat - és kaptunk is, nagy számban! Most egy kicsit bonyolultabb a feladat. Nem elég lefotózni a rendszert, be is kell mutatni!

"Az Én Naperőművem Története" címmel tehát ezennel kiírjuk azt a pályázatot, amelyen látványában vagy műszaki megoldásában, elhelyezésében, bármijében érdekes, izgalmas, jópofa napelemes vagy napelemes hibrid kiserőművek (50 kWp alatti teljesítményű rendszerek) bemutatását várjuk. Íme, néhány példa arra, hogy mi lehet érdekes:

photo_camera Na jó, ilyen lehet, hogy nem lesz Magyarországon, de még a világon se: tengeren lebegő napelemes mobilház látványterve
photo_camera Ez viszont kifejezetten Magyarországon van. Budafokon fotóztuk le ezt a tetőt és nagyon reméljük, hogy a tulaj jelentkezik is és elmeséli, hogy és ez így hogy?
photo_camera Szeretettel várjuk egyházi rendszerek bemutatását is! (Német kép, szóval ez a templom nem indulhat)
photo_camera Napkövető rendszer (heliostat) is érdekel!
photo_camera Akár szomszédok közös pályázata is jöhet, kifúrja az oldalunk a kíváncsiság, hogy mi a különbség az ikerház két különböző rendszere között

A pályázaton indulhat a Magyarország területén üzemelő rendszer tulajdonosa vagy megbízottja (rokon, barát, ismerős, alkalmazott). Egy a lényeg: aki nevez, rendelkezzen a tulajdonos kizárólagos engedélyével a rendszer bemutatására! Egy rendszerről egy pályázatot tudunk figyelembe venni. Kérjük a pályázókat, hogy maximum 4000 karakterben és három képben foglalják össze, miben különleges az ő rendszerük - viszont a győztesek rendszereit vagy a hálátlan közönség által esetleg mellőzött, de izgalmas kiserőműveit a pályázat lezajlását követően nagyon szívesen bemutatjuk részletesebben is! A pályázatokat emailben várjuk a zoldcucc kukac gmail.com címre.

A győztest a Verde stábjának előválogatása után a tíz legizgalmasabb rendszer közül netes szavazáson választja majd ki a Verde közönsége. A fődíj pedig nem más, mint egy napenergiával működő grillező, egy Go Sun Sport, vagyis egy ilyen (279 dollár most a neten):

photo_camera GoSun Sport, napenergiával sütő sütő
photo_camera Világos, hogy működik, ugye?

A két második helyezettet pedig egy-egy Tespack Mini mobil powerbankkal díjazzuk, ami viszont így fest:

photo_camera Tespack Mini, napelemes, hordozható töltő mobilhoz, tablethez

És ez itt a reklám helye: az ajándékokat az enHome, az ELMŰ napelem-telepítéssel (is) foglalkozó üzletága biztosítjta. Igazán megérdemelnek egy kattintást, már csak azért is, mert most bank bevonása nélkül, kamatmentes részletre is ajánlanak napelemes rendszereket, ami tudomásunk szerint páratlan a magyar piacon. Ja, és most 20%-os kedvezmény-akcióval adják a rendszereket!

Október elsejével csapjuk le a rajtzászlót, október 31-ig várjuk a nevezéseket. Aki büszke a napelemeire, mutassa meg őket bátran a világnak!

(A hivatalos játékszabályzat itt található)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.