Kocsis Máté kedvesen felszólította a közös képviselőket, hogy plakátoljanak a józsefvárosi házakban

"A kvótajavaslat minden magyar települést érint, így Brüsszel veszélyes tervéből Józsefváros sem maradna ki"

- kezdi levelét Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, amit kerületi lakosoknak és a Józsefvárosban dolgozó közös képviselőknek küldött szét a napokban.

Kocsis az ismert orbáni paneleken túl emlékeztet arra, hogy "tavaly nyáron Ön is szembesülhetett azzal, milyen gondokat okozhat az illegális bevándorlók tömeges jelenléte", a nap végén pedig az önkormányzatok szívják meg, ha lesz kötelező kvóta, mert a beözönlő migránsok elviselhetetlen terhet helyeznek majd a kerület oktatási, szociális, egészségügyi és segélyezési rendszerére.

A közös képviselőknek, illetve az ilyen képviselőket kiközvetítő cégeknek postázott levél annyiban eltér a választópolgároknak küldöttektől, hogy a szavazási részvételen túl külön kéréssel zárul.

"Megkérem Önt, hogy a mellékelt plakát Ön által képviselt lakóközösségeihez történő eljuttatásával segítsen, hogy október 2-án minél többen vegyünk részt a népszavazáson!"

Biztos, ami biztos alapon Kocsis a levélhez mellékelte a kifüggesztendő, józsefvárosi design-ra fazonírozott kvótaplakátot is.

Álljunk ki magunkért, ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk! - buzdítja szavazásra híveit Kocsis levele végén.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szívén viseli a népszavazás sikerét: néhány napja maga nyilatkozta: semmi kivetnivalót nem lát abban, ha hivatalok, önkormányzatok illetve kormányzati szervek dolgozói munkaidőben részt vesznek egy egyébként pártérdekeket szolgáló kampányban.