Minden nem számára megnyitják az összes egyszemélyes vécét Kaliforniában

Jerry Brown, Kalifornia kormányzója aláírta a törvényt, ami szerint az államban minden egyszemélyes nyilvános vécét elérhetővé kell tenni az összes nem számára.

A szabály azokra a vécékre vonatkozik, amik nemi megosztását már eddig is sokan kritizálták még logikai alapon is: ezek azok a mosdók, ahol általában egy ajtó mögött, zárható helyiségben van a vécécsésze és a csap is, néha kiegészülve egy piszoárral. Ahol ilyen vécék vannak, és férfire és nőire választják külön őket, ott általában a nők járnak rosszul, hiszen nekik általában többet kell várni, hogy bejussanak, míg a férfivécé előtt pörög a sor.

Kaliforniában most jogvédő és LMBTQ-csoportok méltatják a döntést, mondván, hogy ezzel semmilyen szexuális irányultságú ember nem érzi majd kirekesztve magát.

A törvényről szóló sajtóközlemény kihangsúlyozta, hogy a 2017 márciusában hatályba lépő új szabályok nem vonatkoznak azokra a mosdókra, ahol több, egymástól vékony fallal elválasztott vécé van, és az emberek közösen használják a csapokat. Azoknál maradnak külön a férfi és női mosdók. (Mashable)