Reykjavíkban lekapcsolták az utcai lámpákat, hogy az emberek gyönyörködhessenek a sarki fényben

külföld
2016 szeptember 30., 19:02
comments 85

Szerdán este Reykjavík sötétségbe borult. A városi tanács lekapcsoltatta az utcai lámpákat, és a lakosokat is megkérték, hogy ha tehetik, minél kevesebbet világítsanak.

De a jutalom sem maradt el:

Aznap este ugyanis különösen erős volt Izland felett a sarki fény. A jelenségről remek fotókat is készítettek.

Az izlandi meteorológiai szolgálat becslései alapján eredetileg csak este 9 és 10 óra között akarták lekapcsolni a lámpákat, de a műsor a vártnál lassabban kezdődött, ezért a város fényeit egészen éjfélig lekapcsolva tartották.

A jelenség előtt az izlandi rendőrség is figyelmeztette a lakosokat, hogy vigyázzanak, hol nézik a fényt, veszélyes lehet beállni az út közepére, vagy egy forgalmas úton megállni a kivilágítatlan autóban. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt