A határon túli szavazók adatai még mindig nem kedveznek a Fidesznek

POLITIKA
2016 október 02., 08:36
comments 118

Vasárnapig, azaz a népszavazás napjáig összesen 89405 levélszavazat érkezett külföldről a Nemzeti Választási Iroda összesítése szerint.

Ezek döntő többségét a határontúli magyarlakta területeken adtak fel, összesen 74652 darabot. Érkezett 14753 érvénytelen szavazat is.

Pár napja írtunk arról, hogy hiába ölt hihetetlen mennyiségű pénzt a kormány abba, hogy a határon túli területekre is kiterjessze a kampányt, az ott élő emberek nem voltak eléggé túl fogékonyak minderre. Ez látszik a mosatni adatokból is, hiszen annak ellenére,

hogy 2016-ban 80 ezerrel több ember szavazhat ezekről a területekről, mint 2014-ben, jóval kevesebb szavazat érkezett be.

A 2014-es választás napjáig akkor 145616 külhoni levélszavazatot regisztráltak, igaz, az parlamenti választás volt, nem pedig egy értelmetlen kérdésre felhúzott uszító kampány.

Végeredményt korai lenne hirdetni, elképzelhető persze, hogy idén teljesen máshogy végezte a mozgósítást a Fidesz és az utolsó nap irdatlan mennyiségű szavazat fog beesni Erdélyből és a Vajdaságból, mindenesetre a számok egyelőre nem lehetnek biztatóak fideszes szempontból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt