Az eltűnő tinta nyomában

POLITIKA
2016 október 02., 14:59
comments 84

Szavazás van, újra itt az eltűnő tinta legendája. Viszonylag korán már ment a Facebookon ez a poszt:

„FIGYELEM! CSALÁS! Ma reggel 8,50-kor leadtam a szavazatomat. A hölgy a kezembe akart adni egy tollat, és nyomatékkal felszólított, hogy EZZEL KELL SZAVAZNI. Mondtam neki, hogy én hoztam saját tollat, azt fogom használni. Erre felugrott a helyéről, bekísért a függöny mögé, és ott is a kezembe adott egy tollat, hogy azzal ikszeljek. Nem fogadtam szót neki, a saját tollamat használtam.

Választási csalás lesz!

Valószínűleg az ő tollaik tintája felszívódik, és utána az üres szavazólapra ők húzhatják be az X-et. A Rendőrség központi számán bejelentést tettem. Elkérték az adataimat, és továbbítják az ügyet a győrieknek. Kérték, hogy legyek elérhető telefonon."

Aztán a szerkesztőség is kapott pár levelet, ami arról szól, hogy feltűnően tukmálták a szavazóbiztosok a saját tollukat, nyilván tudjuk, hogy miért.

Egy órája jártam a szavazófülkében, vittem magammal Orbán Viktor levelét, amire ráhúztam az x-et, és most várom, hogy mi lesz vele.

Bejöttem, ránéztem, még megvan

Sok ideje már nincs a nagy eltűnésre, mert hétkor lezárják az urnákat és elkezdik számolni a szavazatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.