Bombariadó és egy óbudai részeg miatt 35 percet csúszott minden

politka
2016 október 02., 15:53
comments 31

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke közölte, hogy 35 percet csúszott a szavazatszámlálás megkezdése. Csak akkor lehet ugyanis kinyitni az urnákat, ha már minden választókör bezárt, és néhány helyen túlórázni kellett.

A 13. kerületben három szavazókorben is bombariadó volt fél 7-kor. Ekkor felfüggesztették a szavazást. A tűzszerészek és a rendőrök körbenéztek, szerencsére semmit sem találtak. Akik hétig megérkezett a szavazókörökhöz, azok még leszavazhattak 7 után is.

A legnagyobb csúszás azonban Óbudán volt, ahol egy részeg embert nem bírtak 19:35-ig kizavarni a szavazókörből. Amikor végre megszabadultak tőle, akkor az egész országban elindult a számlálás.

Este 10 és 11 között lesz a véglegeshez közelítő eredmény. Akkorra derül ki az is, hogy összesen hányan szavaztak.

Pálffy Ilona NVI elnök tájékoztat. Fotó: MTI / Balogh Zoltán
photo_camera Pálffy Ilona NVI elnök tájékoztat. Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Számolják már a határon túli magyarok levélszavazatait is. Ebből 90 ezer darab van, ezek összeszámlálásához kb. 6 óra kell, vagyis hajnalra végeznek velük. Azonban még érkezhetnek be újabb levelek, bár sokra nem számítanak már, mindenesetre levélszavazatokat még hétfőn is számolnak majd.

A külképviseletekre 11 ezren jelentkeztek (ők a külföldön élő magyarországi lakcímmel bírók). Az ő szavazataikat hazahozzák, és itt számolják majd csak össze, várhatóan szerdán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.