Közmédia: A szerbiai migránsok alig várják, hogy elbukjon a népszavazás, és elárasszák Magyarországot

POLITIKA
2016 október 02., 13:22
comments 234

Láthatóan komoly feszültség uralkodik az MTVA stúdióiban, ahol természetesen non-stop a vasárnapi népszavazás és az Európát sújtó bevándorlási válság a téma.

Többször kapcsolták Belgrádban a csatorna szerbiai tudósítóját, aki otthonosan mozog az itt állomásozó bevándorlók és menekültek köreiben, és elmondása szerint

a bevándorlók izgatottan várják, hogy elbukjon Orbán Viktor népszavazása és megindulhassanak Magyarország felé.

A közszolgálat szerint az terjed a menekültek köreiben, hogy ha nem lesz érvényes a népszavazás, akkor átengedik őket a határon.

"Belgrádban a határok megnyitását várják a népszavazástól a menekültek" illetve "Megindulnak Magyarország felé a migránsok, ha számukra kedvező lesz a népszavazás" szalagcímekkel adja le a klippet a hírblokkokban az M1.

Egy afgán férfit, aki ételosztáshoz áll sorba, meg is szólaltat a riporter, és ő azt mondja: "Allah segítségével" várják a jó híreket Magyarországról. Nem mulasztja el megemlíteni a szerkesztő, hogy az ilyen ételosztások során sok a dulakodás, az erőszak, az elégedetlenség.

Azt is állítja a közmédia, hogy már nagyon boldogok az itt várakozó menekültek, mert bármikor megjöhet a "good news", és haladhatnak tovább Magyarország felé.

A tudósítás szerint egyébként Belgrádban - nem hivatalos adatok szerint nagyjából 1000, Szerbiában összesen 9000 menekült illetve bevándorló várakozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.