A kormány több mint 15 milliárd forintunkat szórta el ezért az egy ábráért

érdekes adat
2016 október 03., 04:07

Az alaphangon 10 milliárd forintos kvótakampányhoz még hozzájön mindenféle költség a migrációs fórumokra utaztatott politikusoktól a Habony-média felpumpálásán át a népszavazás lebonyolításáig. A népszavazással kiderült, hogy mindez ennyire volt elég:

Így szavazott az ország (a szavazatok 99,98 százalékának feldolgozása szerint): 40,0%-os részvétel mellett a szavazatok 98,3%-a lett nem, 1,7% volt az igen és 6,3% az érvénytelen szavazatok aránya (Grafika: Tbg)
photo_camera Így szavazott az ország (a szavazatok 99,98 százalékának feldolgozása szerint): 40,0%-os részvétel mellett a szavazatok 98,3%-a lett nem, 1,7% volt az igen és 6,3% az érvénytelen szavazatok aránya (Grafika: Tbg)

A Fidesz ugyanezt az ábrát a nagy piros felirat nélkül mutogatva magyarázza azt, hogy nagy győzelmet ért el. Pedig az derül ki belőle, hogy hiába volt ez az óriási kampány, nem nőtt semmit a tábor: annyian szavaztak nemmel, ahányan két éve a Fideszre és a Jobbikra. (Nem csoda, hogy Orbán Viktor nem is újságírók előtt tartotta meg a „sajtótájékoztatóját”.)

Az idegengyűlölő kampány Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint ennek ellenére folytatódik.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.