Jön a Facebook saját Ebay-je

Bár már évek óta folyton azt jelzik előre, hogy a Facebookon belül meg fog jelenni, és fel fog pörögni az internetes kereskedelem, ilyesmi egyelőre csak öntevékeny Facebook-csoportokon belüli egyeztetéssel jöhet létre.

A héten viszont a Facebook az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, és Új-Zélandon elindítja a Marketplace nevű appot, ami formálisabb keretek közé tereli a facebookozók közti kereskedelmet.

A Facebook-appon belül a Marketplace gombra kattintva automatikusan felugranak olyan használt tárgyak, amik az algoritmusok alapján érdekelhetnek, de persze keresni is lehet köztük. A felhasználók képet feltöltve, leírást és árat adva a terméknek maguk is feltölthetik az eladandó holmijukat. Alkohollal, fegyverrel, kábítószerrel és állatokkal tilos lehet kereskedni.

A különbség az Ebay-hez képest az, hogy nem teljesen ugyanazok és kevésbé szigorúak biztonsági korlátozások, és hogy nincs átutalás, ugyanúgy offline folyik majd a kifizetés és áruátvétel, ahogy eddig a csoportokon belül. (Verge)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.