Tévedésből érvénytelen szavazásra buzdított a Fidesz vajdasági szövetségesének hirdetése

politika
2016 október 03., 07:19
comments 18

Egészoldalas hirdetésben buzdított népszavazásra a vajdasági Magyar Szó című napilapban a helyi Fidesz-szövetséges Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ). Csakhogy a grafikán a NEM opció bekarikázására buzdítottak a két, egymást metsző vonallal való szavazás helyett. Némileg érthető módon, mivel Szerbiában ez a szokás. Magyarországon viszont a bekarikázott szavazat érvénytelen.

A Második Nyilvánosság nevű fb-csoport adminja szerint, aki a fotót a 444-nek elküldte,

Íme a válasz, miért volt olyan sok érvénytelen levélszavazat. :D

Jól hangzik, bár a kétségtelen baki igazából nem magyarázza a rengeteg elrontott levélszavazatot. Azoknak a nagy része ugyanis olyan formai tévesztés volt, ami már a borítékok felbontása előtt diszkvalifikálta az adott levelet. "Igazi" érvénytelen levélszavazatból, vagyis olyanból, ami formailag megfelelő volt, és csak a felbontása után derült ki, hogy - direkt vagy véletlenül - érvénytelenül töltötték ki, összesen 189 darab akadt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.