Amerikai hadihajók vetettek horgonyt vietnami kikötőben

külföld
2016 október 05., 09:37
comments 21

A dél-kínai tengeri kínai nyomulás miatt gyorsan közeledik egymáshoz az USA és a Vietnam, ezt jelzi az a szimbolikus, de annál jelentősebb esemény, hogy a vietnami Cam Ranh öbölben horgonyt vetett tegnap két amerikai hadihajó.

Ez nyilván érzékeny dolog az amerikaiak által minden más országnál jobban szétbombázott Vietnamban. Amióta véget ért a háború 1975-ben, majd a két ország 21 éve normalizálta a viszonyát, nem járt amerikai hadihajó vietnami kikötőiben.

link Forrás

Májusban az USA felfüggesztette a fegyverkereskedelmi embargót, de Vietnam is keresi a kapcsolatokat az USA-val, miután Kínával egyre többször kerül összetűzésbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.