Fokozódik a szarhelyzet a Ferencvárosban

2016 október 5., szerda 12:14
71

„Ünnepélyes keretek közt adta át szeptember 20-án a teljesen megújult Nehru partot...„ Ferencvárosi lap

A szeptembernek éppen csak vége lett és már valaki birtokba is vette, sőt fel is avatta a Nehru játszóteret, ahová egyébként nem csak a helyi anyukák viszik a gyerekeiket, hanem a környékbeli óvodákból, iskolákból is rendszeresen ide terelik ki az óvodásokat.

Kerületi polgi, alpolgi és a főpolgármester-helyettes ünnepélyesen átvágnak.

Korábban már írtunk a IX. kerületi játszókat, például a Markusovszky térit rendszeresen elöntő undormányokról.

A helyzet itt változatlan. A játszóteret valaki rendszeresen összeszarja.

„Sziasztok! Megint összekakálták a Markusovszky téri játszótér nagy csúszdájának mászókáját, ne engedjétek fel a gyerekeket! A közteresek ma telefonon nem elérhetők, küldtem nekik mailt ugyanezzel a fotóval. Van ötletek, hogy addig hogyan kellene lezárni, tájékoztatást adni a többi szülőnek, hogy ne engedje fel a gyerekét?” (Egy anyuka)

Viszont most egy olvasónk felhívta a figyelmünket, hogy a IX. kerületi szarhelyzet fokozódik, és egyre kiterjedtebb. Már nem csak a Markusovszky téren találnak rendszeresen emberi vagy állati ürüléket, hanem a zsírúj Nehru parti játszótéren is.

„Nehru parti játszótéren, a homokozóban a kis házikót összeszarták söröskupakokkal tarkítva. Hol lehet bejelentést tenni? ”

A szülők az önkormányzatnál, a FESZOFE-nél, a rendőrségen számtalan bejelentést tettek már, és kérték, hogy a félmilliárdból felújított játszóteret kamerázzák be, fertőtlenítésék, és cseréljék ki a homokot.