Lezsák Sándor a hatalmat kiszolgáló, gátlástalan bértollnokokra panaszkodott

POLITIKA
2016 október 05., 19:34
comments 87

Az országgyűlés fideszes alelnöke a magyar írók bátor kiállását méltatta, amikor megnyitott egy Írók a forradalomban című kiállítást Budapesten. Elmondta, hogy a magyar írók 1956-ban történelmi küldetést teljesítettek, kiemelte, hogy nehéz, küzdelmes időkben az írástudók szent kötelessége életükkel, gondolataikkal, cselekedeteikkel példát mutatni mindazoknak, akiket szolgálnak.Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Lezsák Sándor, az Országgyûlés fideszes alelnöke Magyar Írószövetség épülete előtt - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kitért arra is, hogy mindig voltak bértollnokok és gyávák is, akik vállalták a szovjet testvérpártjuk kulturális céljainak erőszakos, gátlástalan hazai megvalósítását. Ők azok, akik ráakasztották a forradalom és szabadságharc nemzeti hőseire a náci vagy a fasiszta csőcselék minősítést.

Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke a megnyitón elmondta, jövő tavaszig tart a szervezet 1956-os emlékprogram-sorozata. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.