Lezsák Sándor a hatalmat kiszolgáló, gátlástalan bértollnokokra panaszkodott

POLITIKA
2016 október 5., 19:34
comments 87

Az országgyűlés fideszes alelnöke a magyar írók bátor kiállását méltatta, amikor megnyitott egy Írók a forradalomban című kiállítást Budapesten. Elmondta, hogy a magyar írók 1956-ban történelmi küldetést teljesítettek, kiemelte, hogy nehéz, küzdelmes időkben az írástudók szent kötelessége életükkel, gondolataikkal, cselekedeteikkel példát mutatni mindazoknak, akiket szolgálnak.Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Lezsák Sándor, az Országgyûlés fideszes alelnöke Magyar Írószövetség épülete előtt - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kitért arra is, hogy mindig voltak bértollnokok és gyávák is, akik vállalták a szovjet testvérpártjuk kulturális céljainak erőszakos, gátlástalan hazai megvalósítását. Ők azok, akik ráakasztották a forradalom és szabadságharc nemzeti hőseire a náci vagy a fasiszta csőcselék minősítést.

Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke a megnyitón elmondta, jövő tavaszig tart a szervezet 1956-os emlékprogram-sorozata. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt