Listáznák a külföldi munkavállalókat Nagy-Britanniában

2016 október 5., szerda 13:11
212

Óriási felháborodást váltott ki szerdán Nagy-Britanniában, miután kiderült, hogy a konzervatívok egyik intézkedésükkel a külföldi munkavállalokról készíttetnének listát a brit cégekkel.

Amber Rudd (AFP PHOTO / BEN STANSALL) Fotó: BEN STANSALL

Amber Rudd belügyminiszter célja ezzel és a csomag több más intézkedésével, hogy a külföldi munkavállalók arányát csökkentsék a szigetországban. A külföldi munkavállalokról a főbérlőknek és a bankoknak is számot kéne adniuk, utóbbiaknak azért, mert tipikusan ők utalják a migránsok béreit.

Az ellenzéki Munkáspárt azonnal rasszizmust kiáltott, a brit kereskedelmi kamara pedig aggályát fejezte ki amiatt, hogy megbélyegzik a külföldi munkavállalókat.

A torik ugyanakkor igyekeznek azzal védekezni, hogy „az még nem számít rasszizmusnak, ha a bevándorlásról beszélgetünk”.

Rudd szerint ha a brit kormány segíteni szeretne a brit cégeknek abban, hogy találjanak belföldön is képzett munkaerőt, akkor fontos tudniuk, hogy milyen ágazatokban van szakemberhiány. (Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt