Listáznák a külföldi munkavállalókat Nagy-Britanniában

Tbg
POLITIKA
2016 október 05., 13:11
comments 211

Óriási felháborodást váltott ki szerdán Nagy-Britanniában, miután kiderült, hogy a konzervatívok egyik intézkedésükkel a külföldi munkavállalokról készíttetnének listát a brit cégekkel.

Amber Rudd (AFP PHOTO / BEN STANSALL)
photo_camera Amber Rudd (AFP PHOTO / BEN STANSALL)

Amber Rudd belügyminiszter célja ezzel és a csomag több más intézkedésével, hogy a külföldi munkavállalók arányát csökkentsék a szigetországban. A külföldi munkavállalokról a főbérlőknek és a bankoknak is számot kéne adniuk, utóbbiaknak azért, mert tipikusan ők utalják a migránsok béreit.

Az ellenzéki Munkáspárt azonnal rasszizmust kiáltott, a brit kereskedelmi kamara pedig aggályát fejezte ki amiatt, hogy megbélyegzik a külföldi munkavállalókat.

A torik ugyanakkor igyekeznek azzal védekezni, hogy „az még nem számít rasszizmusnak, ha a bevándorlásról beszélgetünk”.

Rudd szerint ha a brit kormány segíteni szeretne a brit cégeknek abban, hogy találjanak belföldön is képzett munkaerőt, akkor fontos tudniuk, hogy milyen ágazatokban van szakemberhiány. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.