Őrizetbe vették Kína kérésére a hongkongi tüntetővezért

külföld
2016 október 05., 05:39
comments 20

Joshua Wong, aki a demokráciapárti esernyős hongkongi tüntetéssorozat mögötti Demosisto vezetőjeként lett ismert világszerte, Thaiföldön tartott volna előadást egy egyetemen.

Csakhogy a bangkoki reptéren őrizetbe vették a hatóságok, miután levelet kaptak a kínai kormánytól. A helyi hatóságok közölték, a 19 éves aktivistát vissza fogják küldeni Hongkongba.

A thaiföldi külügyminisztérium közleményében azt írja, hogy nem a szólásszabadság gyakorlásában akarták akadályozni Wongot, hanem "különböző tényezők" miatt vették őrizetbe. A Demisisto szerint egyértelműen Kína áll a dolog mögött, szerintük Peking minden erővel meg akarja akadályozni, hogy a demokratikus eszmék Hongkongból a régió más részeire is eljussanak.

link Forrás

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.