A Századvég szerint már több a fideszes, mint 2014-ben

2016 október 6., csütörtök 12:11
122
Lánczi Tamás, a Századvég egyik vezető elemzője. Fotó: 444

A kormánypénzből fenntartott think-tank a népszavazás előtti napokban végzett 1000 fős mintán kutatást, és az MTI-nek küldött közleményükben állítják, hogy a biztosan szavazók 47 százalék szavazna le a Fidesz-KDNP-re egy hétvégi választáson.

Ez 2 százalékkal több, mint volt júliusban, és több mint a 2014-es választás idején, ami REKORDSZINT a Századvég szerint. Ugyanitt a Jobbik 21-en, az MSZP 15-ön áll. A DK és az LMP 6-6 százalékot tudhat magáénak, az Együtt 2-t.

Teljes népességben ez 33 százalékot jelent, mögötte a Jobbik 12, az MSZP 9 százalékos támogatásával. Mérhető még az LMP és a DK (4-4 százalék), és az Együtt (2 százalék). Azt is állítják, hogy szeptember végére 37-ről 34-re esett vissza a bizonytalanok aránya, természetesen a Fidesz javára.

Azért a Századvég mindig optimista méréseit érdemes módjával kezelni. Igaz, hogy részvétel esetében, de a népszavazásnál nagyon elmérték magukat: 55 százalék biztos választót mértek nem sokkal a voksolás előtt, további 22-ről pedig azt állították, valószínűleg elmegy. Végül 43 százaléknál valamivel több szavazott, az érvényes szavazatok száma 40 százalék alatt maradt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt