Bell: A korrupció nemzetbiztonsági kockázat

POLITIKA
2016 október 06., 09:04
comments 53
photo_camera MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nagy interjút adott a Figyelőnek Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete nem sokkal azután, hogy a Magyar Nemzeti megszellőztette róla: az amerikai elnökválasztást követően mindenképpen távozik posztjáról. Akkor a képviselet cáfolta a hírt.

Most erről annyit mondott, hogy január 20-án - mint minden más nagykövet a választás után - ő is lemond, és az új elnök dönt majd arról, folytatja-e megbízatását. Bell azt állítja, sose beszélt senki arról, amit a lap írt, miszerint "megfáradt volna", épp ellenkezőleg:

"Addig szeretnék maradni, amíg csak lehet."

Bell ugyanúgy hangsúlyosan beszélt a korrupció problémájáról, mint tette azt elődje, az ügyvivőként aktív André Goodfriend távozása előtt. Az egykori filmproducer arról beszélt, hogy a korrupció nem csak társadalmilag és gazdaságilag káros az országra nézve, de

súlyos nemzetbiztonsági kockázattal is jár.

A nagykövet célzott arra, hogy az amerikai diplomácia elég sokat tud arról, hogy ki, honnét és mennyit lop:

"Mindenről hallok, minden eljut hozzám"

- mondta, de a korrupciós ügyekkel kapcsolatban Bell nem fogalmazott meg konkrétumokat, és a menekültellenes retorika miatt is csak nagyon diplomatikusan kritizálta a kormányt.  

A kormányzati politikusok közül Megyes Jenő amerikai ügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadóval, Pintér Sándor belügyminiszterel, Simicskó István védelmi miniszterrel és természetesen Szijjártó Péter külügyminiszterrel a legaktívabb a kapcsolata.

Utóbbit "komoly, elszánt és eredményorientált emberként" jellemzi, akivel "nem mindig értünk egyet, de egyetértünk abban, hogy olykor nem értünk egyet". (Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.