Eddig 1510-en jelentkeztek határvadásznak

Pozsgai Zsolt, az országos rendőrfőkapitány személyügyi helyettese az állami tévén beszélt arról, hogy a szeptemberben megkezdett toborzás hatására eddig 1510-en jelentkeztek határvadásznak, akik közül 215-en nők.

Megemlítette azt is, hogy magáról a lehetőségről 5300-an érdeklődtek, de mivel ezeket a tájékoztatókat sok helyen kötelezővé tették a közmunkásoknak, önmagában ez a szám még nem olyan nagy teljesítmény.

Fotó: police.hu

A határvadásznak jelentkezők fizikai, pszichikai és alkalmassági vizsgálaton vesznek részt, és ha kidrül róluk, hogy kifogástalan az életvitelük is, akkor egy kéthónapos alapképzést kapnak.

Fotó: police.hu

Beszélt arról is, hogy már az alapképzés alatt jár nekik a bruttó 150 ezer forintos munkabér. Ha teljesítik az alapvizsgát, rendőr őrmesterként már 220 300 forintos bruttó alapbért keresnek. A jelentkezőkkel 12 hónapos próbaidőt kötnek ki, ez alatt kiderül mindenkiről, hogy alkalmas-e erre a hivatásra, illetve ő maga is eldöntheti, valóban ezt a pályát képzeli-e el hosszabb távon (MTI).

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.