Orbán elrendelte a civil szervezetek elleni támadást, majd pár hónap múlva egy német interjúban úgy tett, mintha nem is tudná miről van szó

POLITIKA
2016 október 6., 11:49
comments 349

A TASZ perelte ki azt azokat a dokumentumokat, amiből kiderült, hogy személyesen Orbán Viktor rendelte el a Norvég Alapból részesülő civil szervezetek elleni hatósági intézkedéseket. A soron kívüli kormányzati ellenőrzésre felhívó dokumentumot Orbán 2014. május 23-án írta alá.

A vizsgálatból komoly ügy lett, a KEHI, a NAV, az ügyészség és a rendőrség is vizsgálódott az Ökotársnál és számos további civil szervezetnél, házkutatásokat is tartottak, a civil szervezetek elleni össztűzből alaposan kivette a részét az akkor még hűen a kormányt követő Simicska Lajos médiabirodalma is.

Ehhez képest Orbán Viktor 2015 februárjában interjút adott a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak. Ebben arra a kérdésre, hogy követ-e politikai utasításokat az ügyészség, a kormányfő kijelentette, hogy szigorúan tilos és bűncselekmény ilyen utasítást adni és elfogadni.

Majd az MTI összefoglalója szerint így folytatódott az interjú:

"Ezt most hallom először" - mondta arra a kérdésre, hogy csak a véletlen műve volt-e, hogy a civil szervezetek szerepét taglaló beszéde után hatósági eljárások kezdődtek az egyik érintett szervezetnél."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt