Garancsi épít luxuslakóparkot a Római-parton

Két épületben ötven lakást kínálnak eladásra abban a Római-parti lakóparkban, ami már elkezdte hirdetni magát.

A mintegy 11 ezer négyzetméteres, a Királyok útja 195-203-as szám alatt található telek     gyakorlatilag pár méterre van a Dunától és a parton húzódó sétánytól.

Az építkezést Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market végzi, a hitelt is Garancsi érdekeltsége, a Duna Takarék biztosítja - írja a Magyar Narancs.

A telek tulajdonosa valószínűleg a Terrassa Kft., ami a lap szerint a MET-bizniszből Garancsi Istvánnal együtt részesedő milliárdoshoz, a Wallis-alapító Nagy Györgyhöz köthető. A Terrassa Kft. ügyvezetője 2007-től a korábban kardvívóként ismert Fernacsik Domokos, ő Nagy Györggyel együtt vezeti a Terrassát tulajdonló WEL Holdingot, amely a szintén a két üzletember által vezetett Westbay Kft.-hez tartozik.

A telket még 2007-ben szerezhették meg, de az építkezés csak most szeptemberben kezdődött, jövő év végére lehetne költözni. Elvileg ide csak üdülőket lehetne építeni, de lakóparkként hirdetik. Saját gátrendszert nem terveznek a Duna-partra, így jól jöne a Rómaira tervezett mobilgát.

Ehhez képest a Magyar Narancs szerint a lakóparkot olyan - lopott - képekkel népszerűsítik, amelyeket a gátépítését ellenző Kánya Tamás alkotásai vannak vagy a gát miatt valószínűleg megszűnő Fellini készített.

Címlapkép: a Római Lakópark szórólapja

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.