Te azt kérdezed: ki az ország legsármosabb könyvtárosa? Én azt mondom: a kecskeméti Virág Barnabás!

ÉLET
2016 október 07., 08:57
comments 69

Csütörtök délben kihirdették a Legsármosabb Könyvtárosát Kereső Verseny győztesét,

a 26 éves Virág Barnabás, a kecskeméti könyvtár csábító mosolyű sármőre lett az!

Ötszázkilencvenegy lájkkal söpörte be az első helynek járó díjat, a dicsőséget, azért nem a pénz&sármot, mert az ugye már előfeltétele volt a jelentkezésnek.

Bár a világ összes emberéhez képest ez elenyésző mennyiség, az ötszázkilencvenegy embernek 100%-a szavazott lájkkal. Eddig még soha nem szavazott Magyarországon ennyi ember, ilyen arányban, ugyanúgy egy cél, az ország legsármosabb könyvtárosának kiválasztása érdekében. Az utóbbi tényt sem kell figyelmen kívül hagyni!

Ezzel a képpel hódította meg – és hódítja meg nap mint nap – a Hölgyek Szívét:

photo_camera SÁRM X RAJSÁG X FAINTOSSÁG A KECSKEMÉTI KÖNYVTÁR ZENEI RÉSZLEGÉN ;-) / fotó: Katona József Könyvtár

Barnabás nem csak sármos, de főzni, sütni, weblapot szerkeszteni, pályázatot írni, programokat szervezni és mosolyogni is tud.

„Sütök, főzök és általában mosollyal fogadom az olvasókat, úgyhogy úgy gondolom, hogy ezek a személyes szempontok számítottak a szavazáskor. Ez a pályázat arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a könyvtárosok, akik itt ülnek a pult mögött, ezek sokkal sokszínűbb emberek, mint aminek gondolják őket. Én is nemcsak itt ülök, hanem pályázatírásban és programszervezésben is részt veszek, de a weblapszerkesztés és fejlesztés is a munkakörömhöz tartozik” – mesélte a kecskeméti hírös.hu hírportálnak.

Nem mehetek el szó nélkül a tény mellett, hogy a legsármosabbnak ítélt könyvtáros éppen a versenyt meghirdető kecskeméti Katona József könyvtárban dolgozik. De az vesse az első követ Kecskemétre, aki azon is fel van háborodva, hogy a Miss Universe-t is mindig egy Földről származó lány nyeri meg.

GRATULÁLUNK!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.