Matolcsy már 2010-ben ott volt barátnője diplomaosztóján

politika
2016 október 08., 06:24

A Népszabadság - aminek épp ma függesztette fel a kiadását kiadója - szombati számában egy fotót közölt, amin Matolcsy György látható a barátnője, Vajda Zita 2010-es diplomaosztóján a Szegedi Tudományegyetemen. A diplomaosztó 2010. július 3-án volt, ekkor már Matolcsy nemzetgazdasági miniszter volt.

Vajda Zita a diplomaosztó előtt két nappal, július 1-jén kezdett dolgozni a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Az egyetem azt mondta, ők nem hívták meg Matolcsyt hivatalosan az eseményre, tehát bizonyára magánemberként érkezett.

A fotó azért érdekes, mert arra utal, hogy Vajda és Matolcsy között már 6 éve kapcsolat lehet, és Vajda Zita korábban a Figyelőnek adott interjújában azt mondta, hogy kizárólag a szakmai kvalitásai miatt dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban és a jegybankban, azaz olyan intézményekben, amiket a fiúja vezet.

Eszerint azonban komoly esély van arra, hogy már a Nemzetgazdasági Minisztériumba is a Matolcsyval fenntartott kapcsolata révén került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.