Az EBESZ képviselője szerint nehezen hihető, hogy üzleti okok vezettek a Népszabadság végéhez

POLITIKA
2016 október 09., 19:26
comments 182

A legnagyobb magyar ellenzéki újság bezárása hatalmas csapás az ország sajtószabadságra és média sokszínűségére - mondta vasárnap Dunja Mijatovic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadságért felelős képviselője.

Mijatovic szerint nehezen hihető, hogy a Népszabadság című napilap vége kizárólag egy üzleti döntés eredménye volt.

A magyar média sokszínűségben tapasztalható hanyatlás rossz példát mutat azoknak az államoknak, amelyek csatlakozni szeretnének az Európai Unióhoz - mutatott rá az EBESZ-illetékes.

Mijatovic Bécsből az AP amerikai hírügynökségnek adott telefonos interjúban elmondta: az Európai Bizottságnak

"nagyobb figyelmet kellene fordítania a magyar sajtószabadsággal kapcsolatos kérdésekre". (MTI, a címlapkép a szombati, Kossuth téri tüntetésen készült, Kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.