November közepétől léphet érvénybe a kvótanépszavazás miatt megváltoztatott új Alaptörvény

belföld
2016 október 09., 05:45
comments 177

A kormánynak október 10-ig kell az Országgyűlés elé terjesztenie az alaptörvény-módosítási kezdeményezését, amit az kvótanépszavazás eredményének semmibe vétele miatt hozott.

Egy héttel később, október 17-án tárgyalnak, november 8-án szavaznak róla, így november közepétől már érvénybe is léphet az új Alaptörvény, ami abban különbözik a régitől, hogy szerepel benne ez a mondat:

„Akarjuk, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.”

Az MTI ma reggeli jelentéséből ezen kívül az is kiderül, hogy őrjítő egy hét lesz a jövő hét a Parlamentben, hétfőtől péntekig ülésezni fognak a képviselők.

Hétfőn csak általános megbeszélés lesz a keddről. Kedden tárgyalhatnak és el is fogadhatják a kárpótlás során visszamaradt termőföldek értékesítéséről szóló törvénymódosító javaslatot. Ezután arról fognak vitatkozni, legyenek-e egyetemi kórházak, illetve vonják-e az e-cigit a dohánytörvény hatálya alá, amik mind fideszes képviselők javaslatai

Szerdán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadásáról, jövő évi költségvetéséről lesz szó. Utána két tervezett népszavazás kiírásáról is szavaznak.

Az egyiket a független Kész Zoltán dobta be és arról szól, maximalizálják-e az állami vállalatok vezetőinek fizetését bruttó 2 millió forintban.

A másik az mszp-s Gőgös Zoltántól származik, aki az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról szeretne törvényt alkotni.

Pénteken a tavalyi költségvetés zárszámadásáról lesz szó, utána a "Földet a gazdáknak!" programról szóló törvényjavaslat megbeszélésével ér véget a dolgos munkahét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.