A Nemzetközi Bohócszövetség elhatárolódott az embereket megijesztő bohócruhás alakoktól

2016 október 10., hétfő 16:12
35

Gyűrűzik tovább a bohócapokalipszis: ami hónapokkal ezelőtt csak pár gyanús alaknak tűnt bohócruhában, az mára világot ellepő bohócpánikká vált.

Az Egyesült Államokból indult az egész őrület, bohócruhás alakok próbáltak meg elcsalni gyerekeket, volt olyan ügy, amiből konkrét rendőrségi eljárás is lett, de mára az egész téma nyilvánvalóan kitört a medréből: egymást érik a bohócjelmezes ijesztgetések, téves riasztások, gyanús alakok. És már rég nem csak az USA-ban, hanem Angliában és Ausztráliában is. Hogy pontosan mi történik, azt nehéz megmondani, de a tömegpszichózis működött, az biztos.

Előbb a bohócok negatív megítéléséért amúgy rengeteget tevő Stephen King próbálta nyugtatni a kedélyeket, majd most megszólalt a legnagyobb bohócügyi csúcsszerv, a Nemzetközi Bohócszövetség is.

A szervezet elnöke, Randy Christiensen szerint az igazi bohócok sosem ijesztenének meg senkit, hiszen éppen nevetést és vidámságot akarnak okozni a embereknek. És azok, akik azért öltöznek be bohócnak, hogy emberekre ijesszenek, biztosan nem szakmabeliek.

A hisztéria az elnök elmondása szerint mára már megviseli a tagságot is, egyre gyakoribbak a bohócmunkákat visszamondó megrendelők, a bohócok stigmatizálva érzik magukat.

A Vice-nak szólalt meg egy profi bohóc, Megan Anton-Kicincki, bohócnevén Gabby, aki már bohócpogromtól tart, azaz attól, hogy bántalmazni fogják, mert gonosz bohócnak nézik a bohócjelmezében.

A bohócmegítélésnek biztosan sokat ártottak az olyan tréfák is, mint például az ausztrál youtubeos átverőalkotó, Jalals frissen publikált videója, amiben az látható, hogyan rémít meg nagyon embereket bohócjelmezben:

(Mashable)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt