Az önmagát Hitlerhez hasonlító Duterte elnök teljesen betiltaná a dohányzást a Fülöp-szigeteken

külföld
2016 október 11., 07:39
comments 201

A Fülöp-szigeteken már csak az önmagát Hitlerhez hasonlító Duterte elnök jóváhagyására vár az a rendelet, ami

minden közösségi térben betiltaná a dohányzást.

A tiltás nemcsak a zárt, hanem a nyílt közösségi terekre is vonatkozna, így az összes kocsma mellett a terekre, utcákra, parkokra és tömegközlekedési eszközökre is, sőt egyes hírek szerint a magántulajdonú járművekre is, ha azok épp a forgalomban vannak. Ráadásul a munkahelyeken is tiltanák, hogy zárt térben dohányzóhelyet jelöljenek ki.

Eszerint tehát lényegében csak magántulajdonú ingatlanokon lehetne ezek után rágyújtani.

Duterte már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy az egész országban be akarja tiltani a dohányzást, mert az a dohányzók és a nemdohányzók számára egyaránt csak betegségeket hozott.

A jogalkotók várhatóan a dohánytermékek kereskedelmét is megnehezítik majd. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.