Bandázó fiatal farkasokat ijesztett meg egy vaddisznó az Aggteleki Nemzeti Parkban

Egy kisebb falkányi fiatal farkas indult el kóvályogni egyik éjjel az Aggteleki Nemzeti Parkban, de nem várt akadályba ütköztek: váratlanul egy vaddisznó állta útjukat.

Hasonló találkozások alighanem mindennaposak a nemzeti parkban, de a WWF Magyarország által adományozott kameracsapdáknak köszönhetően most már bárki láthatja ezeket.

A felvételeken azt látni, hogy a fiatal farkasok mitsem sejtve nézelődnek éjjel az erdőben, amikor felbukkan a vadkan, olyan határozottsággal, mintha csak Kubatov Gábor vezényelte volna a helyszínre. A farkasok előbb szétrebbentek, majd miután rendezték kicsit soraikat, visszatértek megnézni maguknak a vaddisznót.

A fiatal farkasok jelenleg a tinédzserkorban vannak, fokozatosan tanulják az önálló életet, de a nemzeti park szakemberei szerint még mindig ugyanazon a pár hektáron belül mozognak. Viszont már nem feltétlenül igénylik a folyamatos együttlétet, egyre többet kalandoznak egyedül.

Egy másik felvételt is közzétett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága, ezen azt látni, ez 45 perccel később készült és egy átvonuló vaddisznókonda látható rajta.


A WWF és a nemzeti park augusztusban már tett közzé felvételeket a farkasokról, akkor ráadásul nappal készült videót:

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.