Egy kínai cégnél minden női dolgozónak szájon kell csókolnia a főnököt munkakezdés előtt

Egy pekingi cég elég furcsa ötlettel állt elő a főnök-beosztott kapcsolatok javítása érdekében. Minden reggel 9 és fél 10 között, a női munkatársaknak sorba kell állniuk,

és szájon csókolniuk a főnököt.

Így történik a dolog. (Forrás: Shanghaiist)

A munka csak ezután kezdődik.

A cég egyébként otthoni sörfőzde-felszerelést árul.

A reggeli csókokról szóló fotók komoly felháborodást váltottak ki a legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibón. A felhasználók kiakadtak, a főnököt perverznek, a résztvevő nőket pedig hülyének nevezték. Többen felvetették, hogy a női munkatársak miért nem mondtak fel a cégnél, miután bevezették ezt a gyakorlatot, és hogy vajon az irodában dolgozó nők férjei vagy barátai tudnak-e erről.

A kínai média szerint a cégnél két olyan női munkatárs volt, aki egyáltalán nem volt hajlandó részt venni a reggeli csókban, ezért ők felmondtak. A többiek viszont idővel megszokták a gyakorlatot. A cég vezetője szerint pedig a reggeli csók tényleg segített elmélyíteni a kapcsolatot a beosztottjai és közte, sőt, több dolgozónak hiányzik a főnök, ha épp házon kívül van, és folyamatosan üzeneteket küldözget neki a kínai chatszolgáltatón a WeChaten keresztül.

A főnök amúgy azt állítja, hogy a reggeli csók ötlete akkor merült fel benne, mikor épp egy amerikai cégnél járt látogatóban. (Shanghaiist)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.