Leszedte a képernyőről az NBC a riportert, aki Trumppal közösen alázta a nőket

külföld
2016 október 11., 19:57
comments 241
photo_camera Billy Bush. Fotó: Craig Barritt/Getty Images for SiriusXM/AFP

Billy Bush újságíró hallható azon a felvételen, amin Donald Trump választásra készülő amerikai elnökjelölt olyan megjegyzéseket tett a nőkre, ami miatt a kampánya gyakorlatilag összeomlott, miután egymás után hátráltak ki mögüle a Republikánus Párt prominensei.

A 11 évvel ezelőtt készült felvételen, amit a Washington Post hozott nyilvánosságra néhány nappal ezelőtt, Bush Trump oldalán még mint az Acces Hollywood című munkatársa volt hallható. Bush kevesebb kommentárt fűz hozzá az olyan sztorikhoz, de azért azok is szaftosak. Közben Trump azt elemzi, milyen válogatott technikákkal szokta dugni a házas és celeb nőket. Később az elnökjelölt "öltözői megjegyzésnek" titulálta az elhangzottakat.

Bush most az NBC riportereként dolgozik, de kedden felfüggesztették. Savannah Guthrie, a Today reggeli műsorának szerkesztője reggel jelentette be, hogy az adás harmadik blokkját mostantól nem Bush vezeti majd.

Titoktartás miatt a dolgozók nem nyilatkozhattak az ügyben, de a USA Today már megszellőztette, hogy a reggeli műsor gyártásvezetője közölte a döntést a stábbal, mert megbocsáthatatlannak, és a csatorna alapelveivel összeegyeztethetetlennek tartják a felvételen elhangzó mondatokat. (USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.