Tállai András szerint a jobbító szándék vezérli a kormányt mikor adótitoknak minősíti, hogy ki mire kapott adókedvezményt

2016 október 11., kedd 9:19
201

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn sürgősséggel terjesztette be az adótörvények módosítását, ami szerint

ezentúl adótitok lesz, hogy ki mire kapott adókedvezményt, illetve adótitok lesz az összes olyan felajánlás is, amelyek leírhatóak az adóból.

A sürgős eljárás szerint kedden délelőtt tartották a módosításról szóló általános vitát az Országgyűlésben, ahol Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az adótitok évtizedes szabályát jobbító szándékkal változtatja meg az adózás rendjéről szóló törvény módosítása. Tállai szerint jelentős változást nem vezetnek be, csak megőrzik a törvény által eddigi is biztosított védelem szintjét. Majd hozzátette, hogy a

jövőben adótitoknak minősül a támogatást nyújtó adózó megnevezése, az adózó által igénybevett adókedvezmény, jóváírás összege, az adózó által támogatott szervezet neve, valamint a kapott támogatás összege.

Az államtitkár szerint, és most szó szerint idézzük az MTI beszámolóját a vitáról,

a módosításban meghatározott szigorúbb feltételek és az adatok egy részének megismerhetősége összességében hozzájárulhat az adókedvezmények és az ezek alapjául szolgáló juttatások áttekinthetőségéhez.

Tehát Tállai szerint több titok + korlátozott megismerhetőség = jobb áttekinthetőség!!!!4

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt