Szerencsétlen Samsung biztonsági kesztyűket és tűzálló dobozokat ad a Galaxy Note 7-tulajdonosoknak, hogy vissza tudják küldeni a telefonokat

tech
2016 október 12., 19:33

Legyártotta a Samsung új zászlóhajó-telefonjait, a Galaxy Note-7-eseket, amikről rövidesen kiderült, hogy random pillanatokban képesek felrobbanni. Hatalmas botrány, közröhely, milliárd dollárokban mérhető veszteség. A koreai cégnél elfogadták az elkerülhetetlent, és visszahívták az összes telefont, a már eladott mintegy 2,5 millió darabot.

De hogyan juttassa vissza őket a szerencsétlen felhasználó, ha egyszer bármikor felrobbanhat? A brit posta például kapásból betiltotta a Note 7-esek postázását.

Erre is van megoldás: a Samsung minden Note 7-tulajdonoshoz eljuttatott egy biztonsági, tűzálló dobozt, sőt, tűzvédő kesztyűt, amiben bepakolhatjuk az életveszélyes mobilt a dobozba.

link Forrás

Az, hogy a Samsungnak mekkorát ártott ez az ügy, nagyon nehéz felbecsülni. Csak a visszahívás és a visszafizetés költsége elérheti a 2,3 milliárd dollárt, de kimaradó bevételekkel, brandérték-csökkenéssel és a többi termék értékesítésére is kiható hitelesség-zuhanással együtt 17 millárd dolláros összveszteségről szól az egyik becslés. (Death and Taxes, Bloomberg, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.