Egy észak-karolinai férfi egy drónvideón szúrta ki elárasztott házában rekedt fivérét

2016 október 13., csütörtök 7:40
25

Napi megható történetünk főhőse az amerikai drónvideós, @ImSoFIRST, aki videójával megmentette egy ember életét.

ImSoFIRST az észak-karolinai Hope Mills-ben forgatott október 9-én, a Matthew hurrikán pusztítása után. A vihar ezen a részen hatalmas áradást okozott - az alacsony nyomású vihar miatt rekordméretű vihardagály és özönvízszerű esőzések okoztak áradásokat a délkeleti államokban.

Videóját azonnal posztolta is a Twitteren. Itt szúrta ki Craig Williams, hogy fivére, Chris háza is tetőig víz alatt van.

"Szent szar, az ott a fivérem háza... az, amelyiknek csak egy zsalugátere van. Van rá esély, hogy hajóval kihozd? Csapdába esett az emeleten" - retweetelte ImSoFIRST videóját.

A filmes azonnal visszakérdezett. Amikor megtudta, hogy Chris Williams és öreg, úszni nem tudó kutyája az eláraszott házban rekedt, azonnal megadta a telefonszámát is. "Felhívtam, hogy segítsen. El se hitte, hogy még van valaki azokban a házakban, mert annyira el voltak árasztva. A jelek szerint mindenki azt hitte, hogy azokat a házakat már evakuálták.

@ImSoFirst hagyott csapot-papot, és azonnal visszaautózott a fivérem utcájáig, mármint ameddig autóval eljuthatott.

Nem volt hajója, de talált egy katasztrófavédelmis csapatot, amelyik házról házra járt. Elmondta, hogy a Booker Place-en még mindig vannak házakban rekedt emberek, pedig ott szinte minden víz alá került. A mentőalakulatok azonnal Chris segítségére siettek. Végül ő és Lana [a kutya] is megmenekültek" - mesélte el a történetet Craig Williams az adománygyűjtő oldalon, amit fivére megsegítésére hozot létre.

ImSoFirst persze a mentést is megörökítette. (Via Petapixel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt