Eladták a Népszavát

POLITIKA
2016 október 14., 09:24
comments 221

Az mno információja szerint szerdán közölték a Népszava dolgozóival, hogy

eladták a lapot, és a vevő a Marquard Media nevű kiadó.

A Marquard az utóbbi években nem foglalkozott közéleti lapokkal és napilappal sem. Ők adják ki többek között a Joy, a Playboy és a Shape című lapokat.

A Népszava eddig MSZP-közeli lapnak számított, az utóbbi években egy svájci cég nevén volt, amit Puch Lászlóhoz, az MSZP egykori pénztárnokához szoktak kötni.

Februárban még arról szóltak a pletykák, hogy a Geomédia lehet a vevő, ők adják ki a Szabad Földet és a Vasárnapi Híreket, de az az üzlet végül nem jött össze.

Az MSZP fokozatosan szabadul a sajtójától, korábban a párt alapítványa túladott a Népszabadságban lévő részén, és a vevő szombaton be is zárta a lapot. A Népszava is kikerül most a párt holdudvarából, és egyelőre nem világos, hogy a lap mintegy 50 munkatársa közül kit tart meg az új tulajdonos. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.