Hét éve halott, de így is 230 milliárd forintot keresett tavaly Michael Jackson

bulvár
2016 október 15., 19:43

A 2015 októbere és 2016 októbere közötti bevételeket összesítve a héten publikálta a Forbes a legjobban kereső halott hírességek listáját. Az első helyen nincs meglepetés: hét évvel a halála után zsinórban negyedszer a toplista élén Michael Jackson. Az énekes az elmúlt egy évben

825 millió dollárt (230 milliárd forintot) keresett.

A pénz legnagyobb része, 750 millió dollárt a Sony kiadóvállalata fizette az örökösöknek miután márciusban kivásárolták a Jackson 50 százalékos tulajdonrészét a Sony-ATV Music Publishing cégből. Az énekes és a Sony még 1995-ben alapította kiadót, amitöbbek közt a Beatles, Leonard Cohen, Bob Dylan, a Queen, a Rolling Stones, Sting, Taylor Swift, Kanye West és Pharrell Williams kiadási jogait birtokolja.

A lista második helyén Charles M. Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója áll 48 millió dollárral. Őt az idén elhunyt golfbajnok, Arnold Palmer követi 40 millió dollárral. Palmer mellett még két új híresség neve került fel a listára: Prince 25 millió dollárral az ötödik helyen áll, a januárban elhunyt David Bowie csak a 11. helyig jutott 10,5 millió dolláros bevételével.

A Top10:

  1. Michael Jackson - 825 millió dollár
  2. Charles Schulz - 48 millió dollár
  3. Arnold Palmer - 40 millió dollár
  4. Elvis Presley - 27 millió dollár
  5. Prince - 25 millió dollár
  6. Bob Marley - 21 millió dollár
  7. Theador Geiel "Dr. Seuss" - 20 millió dollár
  8. John Lennon - 12 millió dollár
  9. Albert Einstein - 11.5 millió dollár
  10. Bettie Page - 11 millió dollár
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.