Terrorista szerbeket fogtak Montenegróban a választások napján

Nagy tétje van a mai montenegrói választásoknak, az országot huszonöt éve – és így a függetlenség óta eltelt tíz év óta – vezető Milo Djukanovic miniszterelnököt ezúttal nem teljesen kizárt, hogy leválasztják. Ellenzéke főleg orosz- és szerbbarát pártok szövetsége, míg Djukanovic inkább nyugat-barát vonalat vitt.

Ebben a feszült helyzetben

a rendőrség azt állítja, terrorista szerbeket fogtak szombat éjjel: húsz ember jött be az országba, automata fegyverekkel felszerelkezve.

A rendőrök szerint állami intézményekben keltettek volna zavart, sőt akár politikusokra is támadtak volna a felfegyverzett férfiak. A montenegrói rendőrfönök szerint Djukanovicot is őrizetbe akarták venni. A húsz letartóztatott mellett ráadásul egy ember szökésben van, állítják.

Letartóztattak az országban egy korábbi szerb rendőri vezetőt is, Bratislav Dikicet, akinek alvilági kapcsolatai miatt kellett távozni 2013-ban posztjáról – most pedig Montenegróban bukkant fel.

Egyelőre nincs végleges eredmény – hivatalosan csak hétfő reggel lesz –, a részvétel magas volt, az eddig feldolgozott szavazatok alapján Djukanovicék vezetnek. (AFP)