Terrorista szerbeket fogtak Montenegróban a választások napján

külföld
2016 október 16., 20:02
comments 116

Nagy tétje van a mai montenegrói választásoknak, az országot huszonöt éve – és így a függetlenség óta eltelt tíz év óta – vezető Milo Djukanovic miniszterelnököt ezúttal nem teljesen kizárt, hogy leválasztják. Ellenzéke főleg orosz- és szerbbarát pártok szövetsége, míg Djukanovic inkább nyugat-barát vonalat vitt.

Ebben a feszült helyzetben

a rendőrség azt állítja, terrorista szerbeket fogtak szombat éjjel: húsz ember jött be az országba, automata fegyverekkel felszerelkezve.

A rendőrök szerint állami intézményekben keltettek volna zavart, sőt akár politikusokra is támadtak volna a felfegyverzett férfiak. A montenegrói rendőrfönök szerint Djukanovicot is őrizetbe akarták venni. A húsz letartóztatott mellett ráadásul egy ember szökésben van, állítják.

Letartóztattak az országban egy korábbi szerb rendőri vezetőt is, Bratislav Dikicet, akinek alvilági kapcsolatai miatt kellett távozni 2013-ban posztjáról – most pedig Montenegróban bukkant fel.

Egyelőre nincs végleges eredmény – hivatalosan csak hétfő reggel lesz –, a részvétel magas volt, az eddig feldolgozott szavazatok alapján Djukanovicék vezetnek. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.