Hibáztak a hatóságok, mikor kilőtték a Nagyszeben belvárosába tévedt, rémült medvét

ÁLLAT
2016 október 17., 16:27
comments 45

Múlt hét szerdán tévedt a közeli erdőkből egy medve Nagyszeben központjába. Mikor megpróbálták befogni megrémült, háztetőkre mászott, azokon átugrálva próbált kijutni a lakott területről. Előbb altatólövedékkel próbálták ártalmatlanítani az állatot, de azok hatástalannak bizonyultam, majd mikor már egy gyár udvarára jutott, éles lövedékkel kivégezték.

link Forrás

Bár Cristian Roman, Szeben megye prefektusa szerint jogos volt a kilövés, a belügyi tárca vizsgálata ennek ellenkezőjét állapította meg. Dragoș Tudorache belügyminiszter hétfőn kijelentette, hogy

"elhamarkodottan cselekedtek a nagyszebeni hatóságok, amikor lelőtték a városba betévedt medvét."

A tárcavezető szerint helyi szintű válságparancsokságot kellett volna felállítani Nagyszeben, aminek legfőbb célja az kellene hogy legyen, hogy élve sikerüljön befogni az állatot. Nagyszebenben ilyen nem volt, írja Főtér.ro. A jelentésből kiderült, hogy a helyi rendőr kapitány utasítást adott az egyik rendőrnek, hogy

állítsa meg az állatot úgy, hogy elüti szolgálati autójával.

A belügyminiszter szerint mikor kilőtték a medvét, már nem jelentett senkire közvetlen életveszélyt és az állatorvos is a helyszínre érkezett, megpróbálhatták volna újra elkábítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.