Két éve úgy érkezett a menekülttáborba, hogy nem volt focista, a hétvégén gólt lőtt a Bundesligában

sport
2016 október 17., 09:20
comments 166

Hatalmas meglepetésgyőzelmet aratott a manapság elég gyenge Werder Bremen a Bayer Leverkusen ellen a német Bundesligában, meccs után azonban még a győztes hazaiak edzője is egy fiatal csatárral foglalkozott, a nagy sztori ugyanis nem is annyira a csapat feltámadása volt, hanem Ousman Manneh egyéni sikere.

photo_camera Manneh a Leverkusen-meccs után a szurkolókkal ünnepel.  (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)

A még mindig ifista korú játékos 17 évesen, egymaga menekült el Gambiából, ebből az egyetlen folyóvölgyből álló, budapestnyi lakosságú, igen szegény nyugat-afrikai országból. A kamasz fiú az egyébként angolul és törzsi nyelveken beszélő gambiaiak kedvenc célpontja, Spanyolország helyett Németországot választotta. Itt egy brémai menekültszállásra került.

A poén az, hogy mégcsak nem is azért menekült el a hazájából, mert ott nem tudta volna kibontatkoztatni a futballtehetségét: Manneh a táborban, Brémában kezdett el focizni 17 évesen, hogy azonnal kiderüljön, ösztönösen tehetséges. Miután első idényében 11 meccsen 15 gólt lőtt egy kis helyi utánpótláscsapatban, három nagy Bundesliga-klub is felfigyelt rá, de ő, mivel csak Brémában voltak ismerősei, a Werder utánpótláscsapatát választotta.

Miután kirúgták Skripnik edzőt - aki nem játszatta Kleinheisler Lászlót - és ideiglenesen kinevezték a helyére a tartalékcsapattól Alexander Nourit, az új edző felvitte az első csapathoz, sőt azóta mind a négy meccsen játszott is. Két hete gólpasszt adott, most pedig belőtte az első Bundesliga-gólját. Most ő a bajnokság első számú szenzációja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.