Mizantróp nácik végezték ki Motorolát, a donyecki lázadók parancsnokát

külföld
2016 október 17., 11:20
comments 90

A Mizantróp Különítmény nevű neonáci csoport vasárnap Donyeckben megölte az oroszbarát, ukrán lázadók egyik parancsnokát. Arsen Pavlovot, akit csak Motorolaként emlegettek, egy liftben robbantották fel, mikor épp haza tartott. A lázadók szerint a támadásban mások is megsérültek.

link Forrás
Motorola az észak-oroszországi Komiban született, de azt mondta, csak önkéntesként irányítja a lázadókat. Többek között ő vezette az ukrán kormányerők elleni támadásokat a donyecki reptérnél és Ilovaiskban.
photo_camera Motorola - Fotó: AFP/Igor Maslov/RIA Novosti

A lázadók szerint Motorolát az ukrán kormány megbízására ölték meg, hogy ezzel aláássák az amúgy is törékeny fegyverszünetet. Ugyanakkor egy videóban négy maszkot viselő fegyveres, akik egy ukrán neonáci csoport zászlója előtt álltak, magukra vállalta a merényletet.

Motorola 2015-ben egy telefonos interjúban arról beszélt az ukrán Kyiv Postnak, hogyan végzet ki 15 ukrán hadifoglyot. (BBC/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.