Nem, Orbán Viktor nem utazik külföldre október 23-án

2016 október 17., hétfő 12:41
127

Szélsebesen tarolta le a magyar internetet hétfő délelőtt egy hvg.hu-s cikk arról, hogy Orbán Viktor nem lesz itthon az október 23-ai állami megemlékezésen, mert külföldre kell utaznia.

A hír egyetlen szépséghibája, hogy ez egy 2011-es cikk, de ezt a Facebookon megosztó tömegek úgy fest, nem vették észre. A zavarodottság délután kettőre érte el a csúcsát, ekkor ugyanis egyrészt a Heti Válasz is megírta már, hogy nem lesz itthon Orbán (igaz, bármiféle forrás nélkül, de Szijjártó 2011-es idézetét felidézve), másrészt pedig a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium is kiadott egy közleményt, miszerint

"A mai napon megjelent hamis híresztelésekkel szemben Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án Budapesten, a Kossuth téren beszédet mond. Az Európai Unió kormányfőinek csúcstalálkozójára ezt megelőzően, október 20-21-én kerül sor."

Azt egyelőre nem tudni, ez az öt évvel ezelőtti cikk honnan indult hétfőn újra körbe a magyar interneten, de a jelek szerint egyelőre bőven lesz Orbán Viktor beszéd október 23-án. Erre a rendezvényre hívta vasárnapi tüntetésén fütyülni az embereket Juhász Péter és ide várják Orbán mellé a lengyel elnököt, Andrzej Dudát is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt