Szőcs Géza szerint rendkívüli csapás a magyar sajtószabadságnak a Népszabadság bezárása

POLITIKA
2016 október 17., 19:24
comments 131

Orbán Viktor kulturális tanácsadója a Hír TV-nek nyilatkozott a Népszabadság bezárásáról.

„Rendkívüli csapásnak érzem ezt a magyar sajtószabadságra nézve, nagyon sajnálom mindazt, ami történt, és próbálunk a mi szerény eszközeinkkel valamiféle közvetítést is felajánlani: azért, hogy a történet átvilágítható legyen, és a jövőre nézve valamilyen konstruktív megoldás születhessen,”

mondta Szőcs Géza, aki felhívta a figyelmet még egy fontos mozzanatra:

„különösen nagy csapásnak érzem azt, hogy amennyiben jól vagyok értesülve, az archívum sem hozzáférhető, melynek nincsenek, nem lehetnek gazdasági okai, sem bármiféle elfogadható ok – az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része.”

Szőcs korábban a Heti Válasznak adott interjújában kritizálta a kormány médiapolitikáját, többek közt szívszorító történetnek nevezte a közszolgálati média leépülését. A lap valószínűleg nem jutott el a német PEN Clubhoz, ami a Szőcs által vezetett magyar szervezet meghívását azzal utasította vissza, hogy

túl közel állnak a kormányhoz és nem állnak ki a kisebbségekért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt