Új pénzcsapot nyitott a 98 százalékos plakátkampányra a kormány

POLITIKA
2016 október 17., 08:34
comments 131

Kisebb döccenőt sem okozott az állami propagandagépezet működtetésében, hogy megtörtént az érvénytelen népszavazás, azonnal megjelentek a Megüzentük Brüsszelnek plakátok.

Ha már majdnem tízmilliárd forintot elköltöttek a migránsellenes hergelésre, azt lehetne gondolni, hogy a lecsengetés talán belefér abba a kasszába, de nem.

Az Indexnek a kormány azt válaszolta, hogy ez már nem a kvótakampányról szóló eddigi tájékoztatás része, hanem

egy aktuális kormányzati intézkedések bemutatására szolgáló szerződés terhére történik, és várhatóan a hónap végéig tart.

Hogy mennyiért üzenték meg az embereknek, hogy megüzenték Brüsszelnek, azt egyelőre nem árulják el.

Arra pedig nem válaszoltak, hogy ki csinálja a kampányt. Általában a Rogán Antal szomszédjaként elhíresült Csetényi Csabának jut a feladat, de az ő megbízatása az "aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatok ellátására" márciustól augusztus végéig tartott, hárommilliárdos keretből dolgozhatott. Mindkét fél kölcsönös megelégedésére talán új szerződést kötöttek azóta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.