Japán úgy elszállt az olimpiai költségekkel, hogy az evezős számokat inkább kiszerveznék Dél-Koreának

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság most fontolóra vette, hogy Dél-Koreába viszik a tokiói olimpia evezős versenyszámait, mert Japánban túl drága lenne megrendezni őket. A japán sajtó kedden meg nem nevezett forrásokra hivatkozva lebegtette meg, hogy a dél-koreai Chungjuba vinnének néhány számot, ami már a 2014-es Ázsiai Játékok helyszínei között is szerepelt.

Thomas Bach a Nemzetközi Olimpai Bizottság elnöke és Yuriko Koike Tokió kormányzója - Fotó: AFP/Toru Yamanaka

Ezt csak erősíti, hogy mostanáig nem sikerült megállapodni Tokió kormányzójával, Yuriko Koikével a japán helyszínről. A dél-koreai helyszín ötletét is Koike szakértői vetették fel, mert így nem kellene azzal bajlódniuk, hogy külön pályákat építsenek a Tokiói-öbölbe.

A szakértők beszéltek arról is, hogy az olyan már meglévő röplabda pályák, az uszodák felújítása és az új stadionok építése a mostani számítások szerint 3 billió jenbe fog kerülni (23 milliárd font), ami négyszer nagyobb az eredetileg becsült költségeknél, és háromszor annyi, mint amennyibe a 2012-es londoni olimpia került.

Yuriko Koikét júliusban lett Tokió polgármestere, és azt ígérte, véget vet a pazarló költekezéseknek. A választási kampányának is fontos eleme volt, hogy azt ígérte, felül fogja vizsgálni az olimpiai terveket. (Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.