Japán úgy elszállt az olimpiai költségekkel, hogy az evezős számokat inkább kiszerveznék Dél-Koreának

sport
2016 október 18., 15:57
comments 169

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság most fontolóra vette, hogy Dél-Koreába viszik a tokiói olimpia evezős versenyszámait, mert Japánban túl drága lenne megrendezni őket. A japán sajtó kedden meg nem nevezett forrásokra hivatkozva lebegtette meg, hogy a dél-koreai Chungjuba vinnének néhány számot, ami már a 2014-es Ázsiai Játékok helyszínei között is szerepelt.

Thomas Bach a Nemzetközi Olimpai Bizottság elnöke és Yuriko Koike Tokió kormányzója - Fotó: AFP/Toru Yamanaka
photo_camera Thomas Bach a Nemzetközi Olimpai Bizottság elnöke és Yuriko Koike Tokió kormányzója - Fotó: AFP/Toru Yamanaka
Ezt csak erősíti, hogy mostanáig nem sikerült megállapodni Tokió kormányzójával, Yuriko Koikével a japán helyszínről. A dél-koreai helyszín ötletét is Koike szakértői vetették fel, mert így nem kellene azzal bajlódniuk, hogy külön pályákat építsenek a Tokiói-öbölbe.

A szakértők beszéltek arról is, hogy az olyan már meglévő röplabda pályák, az uszodák felújítása és az új stadionok építése a mostani számítások szerint 3 billió jenbe fog kerülni (23 milliárd font), ami négyszer nagyobb az eredetileg becsült költségeknél, és háromszor annyi, mint amennyibe a 2012-es londoni olimpia került.

Yuriko Koikét júliusban lett Tokió polgármestere, és azt ígérte, véget vet a pazarló költekezéseknek. A választási kampányának is fontos eleme volt, hogy azt ígérte, felül fogja vizsgálni az olimpiai terveket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.