New York polgármestere is helikopterügybe keveredett

Autóval nagyjából 30 perces lett volna az az út Brooklynból Queensbe, amit a New York polgármester, Bill de Blasio péntek délután inkább egy rendőrségi helikopterrel tett meg. Csakhogy az útról fényképek és videók is készültek, így hétfőre már magyarázkodnia kellett a helikopterezés miatt.

Bill de Blasio - Fotó: Drew Angerer/Getty Images/AFP

Igaz, hogy de Blasio elődei indokolt esetben gyakran utaztak helikopterrel, de korábban pont ő volt az, aki azt mondta, ez nem az ő stílusa. Ezért különösen kínos, hogy azt sem lehet tudni, egyáltalán hivatalos ügyben használta-e a helikoptert.Ráadásul januárban ő jelentette be, hogy korlátozni fogják a város felett a turisztikai célokra használt helikopterek számát, mert túl nagy zajt okoznak.

A polgármester szóvivője nem volt hajlandó elárulni, hogy hivatalos vagy magán jellegű programról volt szó. Mikor hétfőn a polgármestert riporterek várták a városháza előtt, nem volt hajlandó a helikopterezéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolni. (New York Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.