Orbán Viktor nem támogatja Donald Trumpot

POLITIKA
2016 október 18., 10:32

„Én nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere, sosem gondoltam volna, hogy valaha is felmerül a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára, sosem gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll, hogy meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom Önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére” – mondta Orbán Viktor nyáron a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.

Később Kovács Zoltán kormányszóvivő is Donald Trump filozófiáját dicsérte a republikánus elnökjelölthöz több szálon kapcsolható Breitbart Londonban, épp akkor, amikor kitört az eddigi legnagyobb botrány Trump körül. Az alt-right mozgalom egyik kitüntetett felületének (ami leginkább talán egy rasszista összeesküvésblog és egy trumpista kampánylap keverékeként lehetne leírni) azóta visszatérő nyilatkozója lett Kovács.

Megkérdeztem Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor az amerikai elnökválasztáson támogatja-e még Donald Trumpot. Ezt a választ kaptam:

„Orbán Viktor nem mondta, hogy Donald Trumpot támogatja. Ez az amerikai nép döntése. A miniszterelnök azt elemezte több megszólalásában, hogy melyik jelölt külpolitikája lenne jobb Európa és Magyarország számára.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.