Csúnyán elbukott a BKK metrópótlóbusz-tendere

Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tenderét, amit azért írtak ki, hogy legyen mivel közlekedni a 3-as metró felújításának idején. Egyelőre nem lehet tudni mivel pótolják majd a szerelvényeket, viszont kaptak a nyakukba egy 40 millió forintos bírságot.

A határozat azt mondja, hogy az ajánlatkérő megsértette a közbeszerzési törvényt, szabálytalan volt a pályázat, ezért a KDB megsemmisíti a pályázatot. Az indoklás szerint gond volt, hogy nem írták bele a kért szolgáltatás kezdeti időpontját, és a szükséges feltételeket, így például a személyzet biztosítását.

Tarlós István főpolgármester az Indexnek már azt mondta, hogy ha nem lesz más megoldás, akkor a Főváros nem fogja kiszervezni ezt a szolgáltatást, helyette saját zsebből vesz buszokat. Azzal, hogy újra kell indítani a pályáztatást, csúszik az eljárás, és akár fél évet csúszhat a metrófelújítás is.

150 csuklós buszt kell forgalomba állítani a pótlás idejére, de egyelőre nem tudni honnan lesznek buszok. 110 Solaris típusú csuklós busz vásárlásáról volt szó eredetileg 9,7 milliárdért, a többi 40-et más vonalról csoportosították volna át. (kozbeszerzes.hu / MTI / Index)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;