Elfoghatták a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét

Szerda délután több lap is arról értesült, hogy a TEK elkaphatta a szeptember 24-én robbantó férfit, végül a Terrorelhárítási Központ a közmédiának erősítette meg a hírt, igaz estére a hirado.hu ezt arra módosította, hogy a TEK nem akarja sem cáfolni, sem megerősíteni.

A közmédia értesüléseinél később, fél hétkor az Indexnek szintén ezt állították.

A jelek szerint szerdán már nem leszünk okosabbak, a hatóságok csütörtök délelőttre ígértek sajtótájékoztatót.

A Blikk közben pedig már arról ír, hogy DNS-minta alapján erősítették meg, hogy valóban magát a robbantót sikerült elkapni, aki egy egykori, független polgármester fia. Az akció Hévízen történt, de korábban a TEK egységei felbukkantak Keszthelyen is.

Részleteket a robbantó kilétéről és az elfogás körülményeiről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. Olvasói jelzések alapján annyit tudunk, hogy a nap folyamán az M1-esen nagyobb tekes mozgósítást észleltek többen, illetve szerda délután Keszthelyen is zajlott TEK-es akció. Ezekkel kapcsolatban kerestük a hatóságokat, de későbbre ígértek tájékoztatást, így nem tudni, hogy ezek az akciók összefüggtek-e.

Szeptember 24-én este a budapesti belváros közepén, a Teréz körúton robbantott fel egy házi készítésű bombát egy férfi, közvetlenül akkor, amikor az arra járőröző két rendőr épp a bombát tartalmazó táska mellé ért. A nyomozók szerint a támadó célja egyértelműen a rendőrök meggyilkolása volt. Mindketten súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, de azóta mindketten hazamehettek már.